Bochánky Gua Bao
Tyto bochánky pochází z Číny, kde jsou známé jako
čínské houstičky Gua Bao, v Hong Kongu se
zase jmenují Cha Bao, v Japonsku jako Kakuni Manju, a na Tchaj- wanu jsou známe
jako čínské hamburgery, ovšem setkáme se s nimi třeba i v New Yorku, MILUJE
JE PROSTÉ CELÝ SVĚT – tak je také zkuste, jsou báječné.
Ingredience
Bochánky
300 g hladké mouky
140 g vlažné vody + 10 g smetany
1 lžíce sušeného droždí
2 ½ lžičky cukru krupice
špetka soli
Bochánky
300 g hladké mouky
140 g vlažné vody + 10 g smetany
1 lžíce sušeného droždí
2 ½ lžičky cukru krupice
špetka soli
Trhané kuřecí
maso
600 g kuřecích stehenních řízků, pečlivě očištěných
2 stroužky česneku nakrájet najemno
2 lžíce javorového sirupu
2,5 cm čerstvého zázvoru na nudličky nakrájeného
hrst čerstvého koriandru
2 lžíce omáčky Kikomat
2 lžíce hoisin omáčky
2 lžíce omáčky Kikomat
2 lžíce hoisin omáčky
1 stvol jarní cibulky nasekaný
Dresing
3 lžíce
majonézy
1 lžíce rýžového octu
utřený stroužek
česneku
kůra a
šťáva z ½ limety
2
lžičky chilli sušeného
čerstvě
mletý pepř, sůl
Na dokončení
100 g nasucho opražených a jemně posekaných arašídů
čerstvý koriandr
Postup:
Trhané kuřecí maso
Nejprve si připravíme marinádu na maso. Všechny
ingredience vložíme do varného skla, přidáme maso zbavené tuku a blan, které
pokrájíme na menší kostky. Promícháme v marinádě a dáme péct. Pečeme na
160 st./horký vzduch asi 2 hodiny. Poté necháme chvíli vystydnout. Vezmeme dvě
vidličky, kterými maso trháme na vlákna. Promícháme ve zbylém „sosu“, takže
maso nebude suché.
Bochánky
Suché
droždí vsypeme do vlažné vody, jež jsme předtím
rozmíchali se smetanou a cukrem a necháme vzejít kvásek. Kvásek vlijeme do
mouky smíchané se solí a necháme hníst mixérem.
Při
správném vymíchání se těsto nelepí a vytvoří se z něj velká koule. Tu
přeneseme do misky a necháme 2 hodiny kynout.
Po
vykynutí si připravíme čtverce pečícího papíru. Těsto si rozdělíme na 9 koulí
(dělala jsem menší než je v Asii asi zvykem). Každou kouli přes fresh
fólii rozválíme na tvar elipsy (nepodsypáváme moukou). Povrch potřeme olejem a
v půli přeložíme.
Na
pečícím papíru vložíme nad páru. Správně bychom měli mít asijský bambusový
pařák. Já jsem to zvládla i s naším klasickým pařákem (jen je dobré mít
pokličku s otvory, kterými by mohla proudit pára, aby nestékala na
bochánky. Vaříme na mírné páře asi 10 - 15 min.
Dresing
Všechny
ingredience v misce vyšleháme a dáme chladit.
Do
bochánku vložíme dresing, trhané maso a ozdobíme sekanými oříšky a čerstvým
koriandrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat