sobota 8. června 2019









Semifreddo

S tímto receptem jsem čekala přesně na tohle počasí. Za oknem praží slunce, blíží se prázdniny, a když jsou tropická vedra, tak určitě rádi sáhneme po domácí zmrzlině nebo sorbetu.
Tak si představte léto, úzké italské uličky, stolečky a GELATO.
Tento recept vám dokáže, že nepotřebujete ani zmrzlinovač, ani náročné suroviny a přesto si celkem rychle můžete doma vyrobit báječný italský dezert.  Semifreddo, čili napůl mražený je výbornou alternativou. Receptů na semifreddo je mnoho. Zde tedy první tzv. klasický.
Ingredience:
4 žloutky
4 vrchovaté lžíce cukru (2+2)
Kelímek mascarpone (500 g)
1 šlehačka 36% (250 g)
1 celá čokoláda 74%
1 bio limeta
Ořechová směs (Alesto roasted Cashews and Peanuts) s medem




Kromě toho budeme potřebovat plech na pečení s pečícím papírem a chlebíčkovou formu vystlanou potravinářkou fólií

Ořechy si vysypeme na plech, rozložíme a dáme péct na 15 min. na 200 st. Poté necháme vychladnout


.
Mezitím si mixérem vyšleháme šlehačku, do které postupně přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, mascarpone, nastrouhanou kůru z bio limety. Stále šleháme. 
Současně si v jiné misce oddělíme žloutky, které vyšleháme se dvěma vrchovatými lžícemi cukru. Tuto hustou pěnu pomalu již ruční metličkou přidáme do mascarponové směsi. Zamícháme s čokoládou, kterou jsme si předtím nasekali na malé kostičky. Promícháme.



Směs vlijeme do chlebíčkové formy s fresh fólií. Vyrovnáme. Pak povrch posypeme vrstvou upečených ořechu, které jsme si nahrubo nasekali.



Formu vložíme do mrazáku a chladíme přes noc. Při servírování formu vyjmeme z mrazáku, nakrájíme na plátky a na talířku necháme chvíli povolit. Proto název „polomražené“.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat