Semifreddo
S tímto receptem jsem čekala přesně na tohle počasí. Za oknem praží
slunce, blíží se prázdniny, a když jsou tropická vedra, tak určitě rádi sáhneme
po domácí zmrzlině nebo sorbetu.
Tak si představte léto, úzké italské uličky, stolečky a GELATO.
Tento recept vám dokáže, že nepotřebujete ani zmrzlinovač, ani náročné
suroviny a přesto si celkem rychle můžete doma vyrobit báječný italský dezert. Semifreddo, čili napůl mražený
je výbornou alternativou. Receptů na semifreddo je mnoho. Zde tedy první tzv.
klasický.
Ingredience:
4 žloutky
4 vrchovaté lžíce cukru (2+2)
Kelímek mascarpone (500 g)
1 šlehačka 36% (250 g)
1 celá čokoláda 74%
1 bio limeta
Ořechová směs (Alesto roasted Cashews and Peanuts)
s medem
Kromě toho budeme potřebovat plech na pečení s pečícím
papírem a chlebíčkovou formu vystlanou potravinářkou fólií
Ořechy si vysypeme na plech,
rozložíme a dáme péct na 15 min. na 200 st. Poté necháme vychladnout
.
Mezitím si mixérem vyšleháme
šlehačku, do které postupně přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, mascarpone,
nastrouhanou kůru z bio limety. Stále šleháme.
Současně si v jiné
misce oddělíme žloutky, které vyšleháme se dvěma vrchovatými lžícemi cukru.
Tuto hustou pěnu pomalu již ruční metličkou přidáme do mascarponové směsi.
Zamícháme s čokoládou, kterou jsme si předtím nasekali na malé kostičky.
Promícháme.
Směs vlijeme do chlebíčkové formy
s fresh fólií. Vyrovnáme. Pak povrch posypeme vrstvou upečených ořechu,
které jsme si nahrubo nasekali.
Formu vložíme do mrazáku a
chladíme přes noc. Při servírování formu vyjmeme z mrazáku, nakrájíme na
plátky a na talířku necháme chvíli povolit. Proto název „polomražené“.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat