neděle 23. června 2019







Citrónovo-tvarohovo-makový nákyp
Tak pokud hledáte recept na tzv. „rychovku“ a už jste třeba jako já dlouho neměli mák –
tak tento recept je určen právě vám. Navíc je tato sladkost tak nějak bez vrstvy těsta – což je bonus navíc.

Ingredience:

350 g mletého máku
8 vajec
500 g tvarohu
6 lžic dětské krupičky
50 g bílé čokolády
2 citróny
250 g cukru + 2 vanilkové cukry
50 g másla
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli dáme vyšlehat, nakonec zašleháme 100 g cukru.

Mezitím si připravíme 2 misky. Do jedné dáme 3 žloutky, 100 g cukru, kůru a šťávu z citrónu, vanilkový cukr, mák a rozehřátou bílou čokoládu.

Do druhé misky dáme rozehřáté a ztuhlé máslo, 150 g cukru, kůru a šťávu z citrónu, 5 žloutků, tvaroh, vanilkový cukr.

Vyšlehané bílky jemně vmícháme do obou mís v poměru 1/3 sněhu do tvarohové směsi a 2/3 sněhu do makové směsi.

Připravíme si varný skleněný pekáč a vymažeme ho máslem a vysypeme strouhankou.
A vrstvíme střídavě obě směsi. Pečeme v troubě horký vzduch 170 st. C asi 35 minut. Nejprve 20 minut s poklopem, posledních 10 minut bez poklopu.
Moučník jezte zchlazený.

Žádné komentáře:

Okomentovat