Citrónovo-tvarohovo-makový
nákyp
Tak pokud hledáte recept na tzv. „rychovku“
a už jste třeba jako já dlouho neměli mák –
tak tento recept je určen právě vám.
Navíc je tato sladkost tak nějak bez vrstvy těsta – což je bonus navíc.
Ingredience:
350 g mletého máku
8 vajec
500 g tvarohu
6 lžic dětské krupičky
50 g bílé čokolády
2 citróny
250 g cukru + 2
vanilkové cukry
50 g másla
Vejce rozdělíme na
žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli dáme vyšlehat, nakonec zašleháme 100 g
cukru.
Mezitím si připravíme 2
misky. Do jedné dáme 3 žloutky, 100 g cukru, kůru a šťávu z citrónu, vanilkový
cukr, mák a rozehřátou bílou čokoládu.
Do druhé misky dáme
rozehřáté a ztuhlé máslo, 150 g cukru, kůru a šťávu z citrónu, 5 žloutků, tvaroh,
vanilkový cukr.
Vyšlehané bílky jemně
vmícháme do obou mís v poměru 1/3 sněhu do tvarohové směsi a 2/3 sněhu do
makové směsi.
Připravíme si varný
skleněný pekáč a vymažeme ho máslem a vysypeme strouhankou.
A vrstvíme střídavě obě
směsi. Pečeme v troubě horký vzduch 170 st. C asi 35 minut. Nejprve 20
minut s poklopem, posledních 10 minut bez poklopu.
Moučník jezte zchlazený.
Žádné komentáře:
Okomentovat