neděle 22. března 2020








Dýňové muffiny s čokoládou

V dnešní „karanténní“ době je vhodný čas pro vybrání všech zásob z mrazáků a spíží. Pokud vám tedy, jako mě, zůstalo dýňové pureé inspirujte se tímto rychlým receptíkem.
Dýňové pureé si připravíme nejlépe z dýně Hokkaidó (kdy ji nakrájíme i se slupkou, zbavíme jader a na pečícím papíru upečeme do měkka, poté rozmixujeme), nebo je možné zakoupit i v marketech v koutku s bio nebo farmářskými potravinami.

Ingredience:
Nejprve si odvážíme a přesejeme suché složky
250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva a 1 lžička sody (můžeme dle  vlastní chuti případně doplnit ½ lžičkou koření – např. kardamom, nebo skořice nebo hřebíček)

1 hrníček dýňového pureé (250 ml)
2 celá vejce
½ hrníčku hustého jogurtu
80 ml oleje
Kúra a šťáva z 1 bio pomeranče
Mimo toho čokoládové chipsy do muffinů (případně nutela)



Všechny tekuté ingredience smíchat pouze metličkou do jednotné konzistence, vmícháme suché suroviny. Rozdělíme do silikonových formiček na muffiny, tak abychom měli formičku nejméně 1 cm pod horní okraj. (pokud používáte plech na muffiny, vyložte ho papírovými košíčky). Poté do každého muffinu zatlačíme 1 čokoládový chips (případně kostičku kvalitní čokolády). Pokud se rozhodnete raději pro nutelu – tak samozřejmě muffiny plníme až po upečení !!!



Pečeme při 170 st. C horní/dolní ohřev asi 30 minut.
Poté nechejte při pootevřené troubě dojít. Muffiny vyjměte z formičky až po jejich úplném zchlazení.



Žádné komentáře:

Okomentovat