pátek 13. března 2020







Salát z pečených lilků a listového salátu
Zkuste si  připravit tento vynikající salát, který se hodí třeba jako příloha ke grilovanému masu nebo třeba i samostatně.

Ingredience:

·         4 menší lilky
·         olivový olej na pokapání
·         Sůl
·         200 g listového salátu (lístky různých druhů, může být i listový špenát)
·         300 g řeckého sýru Feta (v případě přílohy stačí 200g)
·         4 stroužky česneku

Dressing:
·         Šťáva a kůra z bio citrónu nebo limety
·         4 lžíce medu
·         10 lžící olivového oleje
·         Sůl a čerstvý pepř

Lilky omyjeme, ořízneme konce a nakrájíme na plátky. Ty vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme péci. Teplota 180 st. C cca 15 min. (lze shora i lehce ogrilovat).

Lístky opláchneme (pokud dáváme listový špenát, a ten má hrubé stonky, ořízneme je). Dodáme utřený česnek, příp. dodáme do dressingu. Přimícháme ještě teplé lilky a sýr Feta (v mém případě již krájený na kostičky). Do salátu přidáme čerstvě mletý pepř a promícháme.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat