Salát z pečených
lilků a listového salátu
Zkuste si připravit tento vynikající salát, který se
hodí třeba jako příloha ke grilovanému masu nebo třeba i samostatně.
Ingredience:
·
4 menší lilky
·
olivový olej na pokapání
·
Sůl
·
200 g listového salátu (lístky různých
druhů, může být i listový špenát)
·
300 g řeckého sýru Feta (v případě
přílohy stačí 200g)
·
4 stroužky česneku
Dressing:
·
Šťáva a kůra z bio citrónu nebo
limety
·
4 lžíce medu
·
10 lžící olivového oleje
·
Sůl a čerstvý pepř
Lilky
omyjeme, ořízneme konce a nakrájíme na plátky. Ty vyskládáme na plech vyložený
pečícím papírem. Osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme péci. Teplota 180 st.
C cca 15 min. (lze shora i lehce ogrilovat).
Lístky
opláchneme (pokud dáváme listový špenát, a ten má hrubé stonky, ořízneme je).
Dodáme utřený česnek, příp. dodáme do dressingu. Přimícháme ještě teplé lilky a
sýr Feta (v mém případě již krájený na kostičky). Do salátu přidáme čerstvě
mletý pepř a promícháme.
Dobrou
chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat