Vláčný
chlebíček pro lenivé
Recept pro ty, kteří mají rádi mrkvový
dort, ale vlastně se jim nechce strouhat mrkev….dala jsme vyzkoušet kolegyním a
kolegům a nikdo ta rajčata nepoznal…takže se nebojte…….
Ingredience:
- 60 g másla
- 3/4 hrníčku
cukru moučka
- 1 velké
vejce
- 300 g loupaných
rajčat v plechovce
- 1
hrníček špaldové mouky
- ½ hrníčku polohr.mouky
- 1 lžička
sody
- 1/4 lžičky
prášku do pečiva
- 3
lžičky koření do perníku (skořice, badyán, hřebíček, nové koření, zázvor)
- špetka
soli
- 1/3 hrníčku
sušených brusinek
- 1/3 hrníčku
nahrubo posekaných vlašských ořechů
Rajčata z konzervy promixujeme do
hladké hmoty. Ořechy posekáme – můžeme nasucho opéct na pánvi (zvýrazníme
jejich chuť).
Máslo a vejce musí být v pokojové
teplotě.
Máslo s cukrem utřeme do hladké
máslové pěny (můžeme i v mixéru). Přidáme vejce a pomalu rozmícháme. Zde
vyjmeme z mixéru (pokud jsme připravovali strojem) a metličkou vmícháme
rajčatovou hmotu. Nebojte se (vypadá to
zvláštně). Pomalu vmícháme prosátou mouku promíchanou s oběma
kypřidly, solí a kořeněnou směsí. Nakonec promícháme s brusinkami a
ořechy.
Dáme do chlebíčkové formy, kterou jsme
si vyložili pečícím papírem a těsto rovnoměrně uhladíme. Pečeme v troubě o
teplotě 165ºC horní/spodní ohřev asi 1 hodinu (podle vaší trouby).
Necháme vystydnout.
Krém:
- 150 g mascarpone
- 100 ml vyšlehané šlehačky
- cukr dle vaší chuti
- vanilka
Vyšleháme šlehačku, smícháme s mascarpone,
vanilkou a cukrem.
Zdobíme buď čerstvým ovocem, nebo pro
efekt koktejlovými rajčátky, bazalkou nebo rozmarýnem.
Žádné komentáře:
Okomentovat