pondělí 14. ledna 2019


Peříčkový cheesecake

Snad chuťově nejlepší cheesecake. Nadýchaný a jemný jako peříčko. Na přípravu budete kromě surovin potřebovat určitě vyšší plech cca 6 cm (formu) o rozměrech cca 31x22, který se musí vejít do klasického hlubokého plechu, neboť cheesecake se musí péct ve vodní koupeli.

Ingredicence:

Formu vyložíme pečícím papírem a na dno vyložíme sušenky Petit (nebo jim podobné), v případě potřeby nožem velikost poslední řady přizpůsobíme. (viz foto).




Cheesecake:

8 vajec, žloutky a bílky zvlášť
1,5 hrnku cukru
Vanilkové aroma
100 g roztopeného a vychlazeného másla
1 kg tvarohu tučného (vyšlehaného mixérem)
1 vanilkový pudink (40g)
2 lžíce hladké mouky

Vyšlehat zvlášť:
Sníh z bílků
Smetana ke šlehání 33 %

Do mísy dáme žloutky a cukru a šleháme do vytvoření husté pěny. Poté přidáme vanilkové aroma a po částech předem vyšlehaný tvaroh. Vždy přešleháme. Přidáme roztopené vychlazené máslo a promícháme. Poté přidáme pudinkový prášek a mouku a opět zamícháme. Nakonec opatrně vmícháme jednak sníh z bílků a samostatně vyšlehanou šlehačku.
Celou masu poté vlijeme na připravený sušenkový korpus a uhladíme. Plech postavíme do hlubokého většího plechu a nalijeme horkou vodu do poloviny plechu (voda bude bublat, tak s tím počítejte).
Plechy vložíme do předehřáté trouby (170 st./horký vzduch) asi 70 min.(Počítejte s tím, že cheesecake jednat z vrchu hodně ztmavne a vyroste). Nejméně 50 min. neotevírejte dvířka trouby, aby měl cheesecake stejnou teplotu. Po 70 min. troubu vypněte a cheesecake nechejte chladnout při jemně otevřených dvířkách. 
Cheesecake po vychladnutí vložte do lednice.



Žádné komentáře:

Okomentovat