Peříčkový cheesecake
Snad chuťově nejlepší cheesecake. Nadýchaný a jemný jako peříčko. Na
přípravu budete kromě surovin potřebovat určitě vyšší plech cca 6 cm (formu) o
rozměrech cca 31x22, který se musí vejít do klasického hlubokého plechu, neboť cheesecake
se musí péct ve vodní koupeli.
Ingredicence:
Formu vyložíme pečícím papírem a na dno vyložíme sušenky Petit (nebo jim
podobné), v případě potřeby nožem velikost poslední řady přizpůsobíme.
(viz foto).
Cheesecake:
8 vajec, žloutky a bílky zvlášť
1,5 hrnku cukru
Vanilkové aroma
100 g roztopeného a vychlazeného másla
1 kg tvarohu tučného (vyšlehaného mixérem)
1 vanilkový pudink (40g)
2 lžíce hladké mouky
Vyšlehat zvlášť:
Sníh z bílků
Smetana ke šlehání 33 %
Do mísy dáme žloutky a
cukru a šleháme do vytvoření husté pěny. Poté přidáme vanilkové aroma a po
částech předem vyšlehaný tvaroh. Vždy přešleháme. Přidáme roztopené vychlazené
máslo a promícháme. Poté přidáme pudinkový prášek a mouku a opět zamícháme. Nakonec
opatrně vmícháme jednak sníh z bílků a samostatně vyšlehanou šlehačku.
Celou masu poté vlijeme
na připravený sušenkový korpus a uhladíme. Plech postavíme do hlubokého většího
plechu a nalijeme horkou vodu do poloviny plechu (voda bude bublat, tak s tím počítejte).
Plechy vložíme do předehřáté trouby (170 st./horký
vzduch) asi 70 min.(Počítejte s tím,
že cheesecake jednat z vrchu hodně ztmavne a vyroste). Nejméně 50 min.
neotevírejte dvířka trouby, aby měl cheesecake stejnou teplotu. Po 70 min.
troubu vypněte a cheesecake nechejte chladnout při jemně otevřených dvířkách.
Cheesecake po
vychladnutí vložte do lednice.
Žádné komentáře:
Okomentovat