pátek 4. ledna 2019


Zrcadlení


Zrcadla jsou nedílnou součástí dnešních interiérů. Mohou být funkčním doplňkem, ale i krásnou dekorací.  (Pro malou inspiraci nahlédněte se mnou na umístění zrcadel v našem domě).

Většinou ve svých domovech umísťujeme zrcadla v blízkosti vstupních dveří a do koupelen. Zde mají funkci především praktickou.
V předsíních, nebo zádveřích můžeme díky nim zkontrolovat těsně před odchodem svůj vzhled. Pokud je to tedy možné, mělo by zrcadlo být tak velké, abychom v něm viděli nejlépe celou postavu.
Vhodně umístěnými zrcadly můžeme docílit i toho, že se nám díky odrazu zvětší vnímání prostoru. Zrcadlo tedy prostor zvětší a prosvětlí. Proto je praktické umístění i několika zrcadel v úzkých chodbách, nebo tmavých prostorech místností.
Dnes je v nabídce na trhu nepřeberné množství tvarů, rámů a mnohdy i funkcí.
Foto: zrcadlo v kombinaci s otopným tělesem v blízkosti malého věšáku umístěné v zádveří (aby bylo možné odložit hned při příchodu případně mokré oděvy k proschnutí).





Foto: zrcadlo v předsíni naproti posuvné skříně. Protože zde je místo bez přirozeného denního světla, je vhodné zrcadlo doplnit kvalitním osvětlením.

Zrcadla v koupelnách, zpravidla umístěna nad umyvadlem nám pak umožňují kontrolu denní hygieny, účesu, případně make-upu. Zvláště pro poslední jmenované je vhodné osazení i zvětšujícího zrcadla. Dnes jsou na trhu i zrcadla se speciální fólií proti orosení.
Foto: zrcadla koupelna

Foto: toaleta doplněna o malé umyvadlo a miniaturní zrcadlo

Stěny obývacích pokojů zdobí obrazy, fota, tapety. Ale je možné použít zrcadla i jako dekoraci. Nezapomeňte, že zde by měla zrcadla zapadat do celkové koncepce a barevného pojetí pokoje.

Foto: zrcadlo dekorační






Foto zrcadlo dekorační, umístění pokoj pro hosty


Foto: zrcadlo s funkcí optickou – dvířka kuchyňské skříňky (nad lednicí)
Se zrcadly v ložnicích bych byla opatrná. Neměly by být rozhodně rušivým elementem pro spánek. Pokud máte v ložnici samostatnou toaletku, je zpravidla již zrcadlem osazena, nebo si takovéto místo vytvoříte vlastními silami.

Foto: zrcadlo funkční,  umístění v šatně

Máte i vy nějaký svůj dobrý nápad pro umístění zrcadla?



Žádné komentáře:

Okomentovat