pondělí 25. března 2019




Broskvové řezy

Řezy, které nám provedením budou připomínat náš výborný hraběcí koláč. Tím ale podobnost končí. Tyto mají blíže k cheesecake. Broskve v kombinaci s tvarohovým krámem jsou prostě úúúúúúžasnéééé. Tak vyzkoušejte.


Ingredience:

5 žloutků
3 lžíce cukru
250 g másla chlazeného
3 hrnky polohr. mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva

Žloutky vyšleháme. Přidáme cukr, znova vyšleháme. Mezitím si nasekáme máslo (já si ho vždy nahrubo nastrouhám), spojíme s prosátou moukou s práškem. Poté buď ručně, nebo v mixéru vymícháme. Vznikne nám koule hladkého těsta.  Tu si rozdělíme na dvě části. Obě zabalíme do fresh fólie a dáme do mrazničky.

Ingredience na náplň:

Tvarohová:

1 kg tvarohu
3 celá vejce
1 hrnek cukru moučka
1 bal. vanilkového cukru
2 lžíce škrobu (nebo vanilkový puding)
125 g rozpuštěného a zchlazeného másla
3 celá vejce
Tvaroh důkladně rozmixujeme, přidáme vejce, cukr, škrob a máslo. Musí nám vzniknout hladká směs.

Broskvová:

3 velké plechovky broskví
5 bílků (které nám zůstaly z těsta)
¾ hrnku cukru

Broskve na sítku scedíme. Každou půlku si podělíme na 4 měsíčky. V mixéru vyšleháme bílky (šleháme až těsně před dáváním do plechu), jakmile se vytvoří sníh, zašleháme po částech cukr, neustále šleháme. Vznikne tuhý sníh.

Postup:
Do plechu o rozměru 25 x 40 cm dáme pečící papír. Nastrouháme na hrubém struhadle jednu část těsta (z mrazáku). Propícháme vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme na 180 - 190ºC asi 15 minut do zlatavého odstínu. Poté vyjmeme, na horký korpus vylijeme tvarohovou náplň, rovnoměrně rozetřeme.  Na náplň hustě (podle množství plechovek a jejich obsahu) rozložíme měsíčky broskví.





Na broskve rozložíme rovnoměrně tuhý sníh. Nakonec opět na hrubém struhadle nastrouháme zbylou polovinu těsta.
Dáme opět péct tentokrát  na 175ºC asi 50 minut (podle vaší trouby). Poté necháme vychladnout při trochu otevřených dvířkách trouby.

Nejlépe chutná od dalšího dne.





Žádné komentáře:

Okomentovat