Broskvové řezy
Řezy, které nám
provedením budou připomínat náš výborný hraběcí koláč. Tím ale podobnost končí.
Tyto mají blíže k cheesecake. Broskve v kombinaci s tvarohovým
krámem jsou prostě úúúúúúžasnéééé. Tak vyzkoušejte.
Ingredience:
5 žloutků
3 lžíce cukru
250 g másla chlazeného
3 hrnky polohr. mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
Žloutky vyšleháme.
Přidáme cukr, znova vyšleháme. Mezitím si nasekáme máslo (já si ho vždy nahrubo nastrouhám), spojíme s prosátou moukou
s práškem. Poté buď ručně, nebo v mixéru vymícháme. Vznikne nám koule
hladkého těsta. Tu si rozdělíme na dvě části. Obě
zabalíme do fresh fólie a dáme do mrazničky.
Ingredience na náplň:
Tvarohová:
1 kg tvarohu
3 celá vejce
1 hrnek cukru moučka
1 bal. vanilkového cukru
2 lžíce škrobu (nebo vanilkový puding)
125 g rozpuštěného a zchlazeného másla
3 celá vejce
Tvaroh důkladně
rozmixujeme, přidáme vejce, cukr, škrob a máslo. Musí nám vzniknout hladká
směs.
Broskvová:
3 velké plechovky broskví
5 bílků (které nám zůstaly z těsta)
¾ hrnku cukru
Broskve na sítku scedíme. Každou půlku si
podělíme na 4 měsíčky. V mixéru vyšleháme bílky (šleháme až těsně před dáváním do plechu), jakmile se vytvoří sníh,
zašleháme po částech cukr, neustále šleháme. Vznikne tuhý sníh.
Postup:
Do plechu o
rozměru 25 x 40 cm dáme pečící papír. Nastrouháme na hrubém struhadle jednu část
těsta (z mrazáku). Propícháme
vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme na 180 - 190ºC asi 15 minut
do zlatavého odstínu. Poté vyjmeme, na horký korpus vylijeme tvarohovou náplň,
rovnoměrně rozetřeme. Na náplň hustě (podle množství plechovek a jejich obsahu)
rozložíme měsíčky broskví.
Na broskve rozložíme rovnoměrně tuhý sníh.
Nakonec opět na hrubém struhadle nastrouháme zbylou polovinu těsta.
Dáme opět péct tentokrát na 175ºC asi 50 minut (podle vaší trouby). Poté necháme vychladnout při trochu otevřených
dvířkách trouby.
Nejlépe chutná od dalšího dne.
Žádné komentáře:
Okomentovat