POTS
DE CRÉME AU CHOCOLAT
Ingredience na 6 skleniček:
250 ml 36% šlehačky
250 ml mléka 3,5 %
230 g tmavé čokolády 85 % (použijte co nejkvalitnější)
140 g mléčné čokolády 30% podíl kakaa
50 g cukru
5 velkých žloutků
POSTUP:
Do hrnce nalijeme mléko a šlehačku, promícháme a dáme
vařit.
Mezitím si do misky nalámeme obě čokolády.
Do mixéru dáme žloutky, prošleháme. Přidáme cukr a
opět prošleháme do zhoustnutí. Do
hustého krému přilijeme drobným pramínkem polovinu z mléčné směsi, kterou
jsme přivedli k varu. Celou dobu šleháme. Poté mléčnou směs se žloutky nalijeme do
hrnce ke zbytku mléčné směsi (postupujeme
takto, aby se nám žloutky nesrazily). Na slabém plameni zahříváme a
neustále pomalu mícháme do zhoustnutí. Směs by se měla začít lepit na stěny hrnce.
Horkou směs nyní nalijeme do misky na polámanou čokoládu. Necháme 2 minuty stát
(opravdu na čokoládu nesaháme). Po 2
minutách celý obsah šleháme mixérem do hladké lesklé směsi.
Nalijeme do skleniček a necháme několik hodin
vychladit v lednici.
Podáváme nejlépe doplněné o vyšlehanou smetanu,
čerstvé ovoce apod. Čokoláda není příliš sladká, zato skvělá.
Žádné komentáře:
Okomentovat