úterý 19. března 2019




POTS DE CRÉME AU CHOCOLAT

Ingredience na 6 skleniček:

250 ml 36% šlehačky
250 ml mléka 3,5 %
230 g tmavé čokolády 85 % (použijte co nejkvalitnější)
140 g mléčné čokolády 30% podíl kakaa
50 g cukru
5 velkých žloutků

POSTUP:

Do hrnce nalijeme mléko a šlehačku, promícháme a dáme vařit.
Mezitím si do misky nalámeme obě čokolády.
Do mixéru dáme žloutky, prošleháme. Přidáme cukr a opět prošleháme do zhoustnutí.  Do hustého krému přilijeme drobným pramínkem polovinu z mléčné směsi, kterou jsme přivedli k varu.  Celou dobu šleháme.  Poté mléčnou směs se žloutky nalijeme do hrnce ke zbytku mléčné směsi (postupujeme takto, aby se nám žloutky nesrazily). Na slabém plameni zahříváme a neustále pomalu mícháme do zhoustnutí. Směs by se měla začít lepit na stěny hrnce. Horkou směs nyní nalijeme do misky na polámanou čokoládu. Necháme 2 minuty stát (opravdu na čokoládu nesaháme). Po 2 minutách celý obsah šleháme mixérem do hladké lesklé směsi.
Nalijeme do skleniček a necháme několik hodin vychladit v lednici.
Podáváme nejlépe doplněné o vyšlehanou smetanu, čerstvé ovoce apod. Čokoláda není příliš sladká, zato skvělá.



Žádné komentáře:

Okomentovat