Francouzský koláč
Koláč, jež
vydrží dlouho čerstvý.
Ingredience:
(do kulaté
dortové formy průměr 23 cm)
2
velká vejce
2/3
hrnku cukru
3
lžíce tmavého rumu, nebo koňaku
½
lžičky vanilkového extraktu
115
g másla rozehřát a nechat vychladit
přesát
¾
hrnku polohrubé mouky
¾
lžičky prášku do pečiva
špetka
soli
4
velká jablka oloupaná a pokrájená na menší kostky
Postup:
Do
mísy dáme vejce a cukr a mixérem vyšleháme. Přidáme rum a vanilkový extrakt a
znovu šleháme. Přidáme rozehřáté máslo a spojíme jen metličkou. Na závěr
vmícháme sypkou přesátou směs. Do směsi přidáme pokrájená jablka a promícháme,
tak aby byla jablka obalena těstem.
Dáme
do formy vyložené pečícím papírem. Rovnoměrně rozvrstvíme. Pečeme v horkém
vzduchu 175 st. C asi 50 min.
Lze
podávat teplé i studené. Doplňte třeba šlehačkou, zmrzlinou a ovocem.
Žádné komentáře:
Okomentovat