neděle 3. března 2019




Francouzský koláč
Koláč, jež vydrží dlouho čerstvý.

Ingredience:
(do kulaté dortové formy průměr 23 cm)
2 velká vejce
2/3  hrnku cukru
3 lžíce tmavého rumu, nebo koňaku
½ lžičky vanilkového extraktu
115 g másla rozehřát a nechat vychladit
přesát
¾ hrnku polohrubé mouky
¾ lžičky prášku do pečiva
špetka soli
4 velká jablka oloupaná a pokrájená na menší kostky

Postup:
Do mísy dáme vejce a cukr a mixérem vyšleháme. Přidáme rum a vanilkový extrakt a znovu šleháme. Přidáme rozehřáté máslo a spojíme jen metličkou. Na závěr vmícháme sypkou přesátou směs. Do směsi přidáme pokrájená jablka a promícháme, tak aby byla jablka obalena těstem.
Dáme do formy vyložené pečícím papírem. Rovnoměrně rozvrstvíme. Pečeme v horkém vzduchu 175 st. C asi 50 min.
Lze podávat teplé i studené. Doplňte třeba šlehačkou, zmrzlinou a ovocem.



Žádné komentáře:

Okomentovat