sobota 20. dubna 2019






BATBOUT

Tajine nám tak moc chutná, že jsme se k němu vrátili a připravila jsem ho znova. Tentokrát jsem ho doplnila i marockým minichlebem Batbout. Recept je hrozně jednoduchý, tak si ho zkuste společně s tahine připravit.


Ingredicence (na 10 ks):

300 g mouky polohrubé
100 g mouky semolina
8 g instantního droždí
250 ml teplé vody
1 lžička soli
2 lžičky olivového oleje
1 lžička cukru
semolina na podsypání

Postup:

Prosejeme mouku a smícháme se semolinovou moukou, přidáme sůl. V troše teplé vody rozmícháme cukr a nasypeme droždí. Nemusíme dlouho nechávat vzejít, Nalijeme do směsi mouk, přidáme olej a mixujeme asi 6 minut. Pomalinku přilíváme zbytek vody, jen do doby, aby vzniklo lehce lepivé těsto. Těsto rozdělíme na 10 ks, z každého vyválíme kouli a dáme na plech vysypaný semolinou. Necháme pod utěrkou asi 1 hodinu vykynout.
Poté každý kus rozválíme tak, aby měl asi 1 cm tloušťku. Jednu stranu propícháme vidličkou. Pečeme na suché, rozpálené pánvi propíchanou stranou dolů, po opečení otočíme.
Placky je fajn (stejně jako indické) potřít přepuštěným máslem Ghi. 
Placky ukládejte pod poklop, případně balte do utěrky, nebo přikryjte otočeným hlubokým talířem, aby netvrdly.





Žádné komentáře:

Okomentovat