BATBOUT
Tajine nám tak moc chutná, že jsme se k němu
vrátili a připravila jsem ho znova. Tentokrát jsem ho doplnila i marockým
minichlebem Batbout. Recept je hrozně jednoduchý, tak si ho zkuste společně s tahine
připravit.
Ingredicence (na 10 ks):
300 g mouky polohrubé
100 g mouky semolina
8 g instantního droždí
250 ml teplé vody
1 lžička soli
2 lžičky olivového oleje
1 lžička cukru
semolina na podsypání
Postup:
Prosejeme mouku a smícháme se semolinovou
moukou, přidáme sůl. V troše teplé vody rozmícháme cukr a nasypeme droždí.
Nemusíme dlouho nechávat vzejít, Nalijeme do směsi mouk, přidáme olej a
mixujeme asi 6 minut. Pomalinku přilíváme zbytek vody, jen do doby, aby vzniklo
lehce lepivé těsto. Těsto rozdělíme na 10 ks, z každého vyválíme kouli a
dáme na plech vysypaný semolinou. Necháme pod utěrkou asi 1 hodinu vykynout.
Poté každý kus rozválíme tak, aby měl asi 1 cm
tloušťku. Jednu stranu propícháme vidličkou. Pečeme na suché, rozpálené pánvi
propíchanou stranou dolů, po opečení otočíme.
Placky je fajn (stejně jako indické) potřít
přepuštěným máslem Ghi.
Placky ukládejte pod poklop, případně balte do
utěrky, nebo přikryjte otočeným hlubokým talířem, aby netvrdly.
Žádné komentáře:
Okomentovat