čtvrtek 25. dubna 2019






carpaccio z červené řepy

ingredience:

3 červené řepy střední velikosti
1 balení rukoly nebo polníčku
1 balení kozího nebo feta sýru (cca 250 g)
slunečnicová semínka

Dressing:
100 ml olivového oleje extra Virginie
3 lžíce medu
3 lžíce balsamico crema
štáva z limety

Postup

Řepu umyjeme, každou zabalíme do alobalu a dáme péct na 180 st. C horký vzduch – asi tak jednu hodinu (podle velikosti). Necháme vychladnout a teprve poté oloupeme. Nakrájíme na tenké plátky a rozložíme. Navrch navrstvíme hrsti rukoly nebo polníčku. Nalijeme dressing přes lístky. Rozdrobíme sýr. Semínka slunečnice (mohou být solená) opražte na suché pánvi. Těsně před podáváním posypejte.
Můžeme navrstvit i do sklenice. V tom případě dressing nalijeme na dno a pak vrstvíme ostatní suroviny.






Žádné komentáře:

Okomentovat