pondělí 8. dubna 2019




Carrot Cake
Už jsem vyzkoušela vícero receptů na slavný Carrot Cake. A ze všech je přesně tento nejlepší, prostě TOP. Navíc mám odzkoušeno, že tento dortík nejvíce chutná našim mužským protějškům….
Příprava sice zabere trochu času, ale výsledek stojí rozhodně za to.
Takže předem si připravím směs koření – já si vždycky dělám svou, čerstvě namletou (proto jsem si také koupila elektrický mlýnek původně na kávu a úspěšně s ním melu veškeré koření i při vaření).

Ingredience na směs koření:

½ lžičky pomletého hřebíčku
¼  lžičky pomletého badyánu
¼ lžičky pomletého nového koření
¼ lžičky muškátového oříšku – ten asi nastrouháte
A doplníme 2 lžičkami mleté skořice



a pak si ještě nahrubo pomelu vlašské ořechy, nastrouhám mrkev, rozmixuji ananas. A teď už je to rychlovka….:))))




Ingredience na korpus:

1,5 hrnku polohr. mouky (cca 250 ml)
½ lžičky soli a 1,5 lžičky sody  a 1,5  lžičky prášku do pečiva – zamícháme do mouky
4 vejce
1 hrnek tmavého třtinového cukru
1 hrnek oleje
¾ rozmixovaného (předtím scezeného) ananasu z plechovky
300 g jemně nastrouhané mrkve
1 hrnek nahrubo posekaných vlašských ořechů

Postup:

Do misky zvlášť si smícháme všechny sypké suroviny. Prášek a sodu zamícháme do mouky a prosejeme.
Ve druhé misce vyšleháme celá vejce (postačí metličkou), přidáme cukr, olej. Vmícháme sypkou směs (bude hodně hutné, ale nebojte). Dále vmícháme rozšlehaný ananas, celé ořechy a nakonec nastrouhanou mrkev. Dobře promícháme i u dna misky.
Přelejeme do dortové formy (průměr 24-26 cm) vyložené pečícím papírem. Pečeme na 175 ° C asi 50 minut. Vychladíme.





Krém:

Zde již doporučuji příliš neexperimentovat, protože korpus sám o sobě je hodně výrazný. Já krém použila i na boky a vrch dortu – pokud chcete jen na proložení,  můžete dávku zmenšit.




Ingredience:

500 g mascarpone
150 g 36% šlehačky
¾  hrnku cukru moučka
1 lžička pasty nebo extraktu z vanilky

Šlehačku vyšleháme, společně s ostatními surovinami smícháme na hladký krém.
Korpus rozdělíme podélně na dvě části. Promažeme krémem, případně ozdobíme krémem i povrch a boky korpusu. Můžeme ozdobit strouhaným kokosem.
 


Žádné komentáře:

Okomentovat