Carrot Cake
Už jsem vyzkoušela vícero receptů na
slavný Carrot Cake. A ze všech je přesně tento nejlepší, prostě TOP. Navíc mám
odzkoušeno, že tento dortík nejvíce chutná našim mužským protějškům….
Příprava sice zabere trochu času, ale
výsledek stojí rozhodně za to.
Takže předem si připravím směs koření – já
si vždycky dělám svou, čerstvě namletou (proto jsem si také koupila elektrický
mlýnek původně na kávu a úspěšně s ním melu veškeré koření i při vaření).
Ingredience na směs koření:
½ lžičky pomletého hřebíčku
¼ lžičky pomletého badyánu
¼ lžičky pomletého nového koření
¼ lžičky muškátového oříšku – ten asi
nastrouháte
A doplníme 2 lžičkami mleté skořice
a pak si ještě nahrubo pomelu vlašské
ořechy, nastrouhám mrkev, rozmixuji ananas. A teď už je to rychlovka….:))))
Ingredience na korpus:
1,5 hrnku polohr. mouky (cca 250 ml)
½ lžičky soli a 1,5 lžičky
sody a 1,5 lžičky prášku do pečiva – zamícháme do mouky
4 vejce
1 hrnek tmavého třtinového cukru
1 hrnek oleje
¾ rozmixovaného (předtím scezeného)
ananasu z plechovky
300 g jemně nastrouhané mrkve
1 hrnek nahrubo posekaných vlašských
ořechů
Postup:
Do misky zvlášť si smícháme všechny sypké
suroviny. Prášek a sodu zamícháme do mouky a prosejeme.
Ve druhé misce vyšleháme celá vejce
(postačí metličkou), přidáme cukr, olej. Vmícháme sypkou směs (bude hodně
hutné, ale nebojte). Dále vmícháme rozšlehaný ananas, celé ořechy a nakonec
nastrouhanou mrkev. Dobře promícháme i u dna misky.
Přelejeme do dortové formy (průměr 24-26
cm) vyložené pečícím papírem. Pečeme na 175 ° C asi 50 minut. Vychladíme.
Krém:
Zde již doporučuji příliš
neexperimentovat, protože korpus sám o sobě je hodně výrazný. Já krém použila i
na boky a vrch dortu – pokud chcete jen na proložení, můžete dávku
zmenšit.
Ingredience:
500 g mascarpone
150 g 36% šlehačky
¾ hrnku cukru moučka
1 lžička pasty nebo extraktu z vanilky
Šlehačku vyšleháme, společně
s ostatními surovinami smícháme na hladký krém.
Korpus rozdělíme podélně na dvě části.
Promažeme krémem, případně ozdobíme krémem i povrch a boky korpusu. Můžeme
ozdobit strouhaným kokosem.
Žádné komentáře:
Okomentovat