Kokosový koláč s jablky
Lehounký koláč s jemnou
chutí kokosu, která se úžasně snoubí s jablky, vyzkoušejte.
Ingredience:
Těsto:
200 g polohr. mouky
2 lžičky prášku do pečiva
50 g strouhaného kokosu
2 vejce
100 g cukru
vanilková esence
125 g másla
100 ml kokosového mléka z plechovky (po otevření rozmíchejte)
4 střední jablka
Poleva:
Půl hrnku cukru moučka
3 lžíce kokosového mléka z plechovky
Strouhaný kokos na posypání
Jablka si rozdělíme na poloviny,
vykrájíme, oloupeme. Malým nožíkem z vypouklé strany vyrobíme krátké
zářezy (nedokrojíme!!!) a naložíme do vody s citrónem, aby nám nehnědla.
Mouku s práškem prosejeme, vmícháme
kokos.
V misce rozmixujeme máslo, přidáme
cukr a postupně přidáváme vejce, vždy opět rozmixujeme, dokud se nám nevytvoří
hladký krém.
Do máslového krému střídavě přidáváme
sypkou směs, střídavě s kokosovým mlékem, vždy zamícháme – teď už jen
metličkou.
Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem
(v mém případě jsem použila silikonovou formu). Těsto navrstvíme
rovnoměrně do formy, navrch poukládáme půlky jablek nařezanou stranou nahoru.
Pečeme asi 50 min. v troubě horký
vzduch 160ºC.
Koláč vyjmeme, necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme polevu. Metličkou
spojíme kokosové mléko s cukrem, do vytvoření hladké polevy (bez hrudek).
Polevou pomalu (lépe po lžících)
rovnoměrně přelijeme celý koláč a ihned posypeme strouhaným kokosem.
Žádné komentáře:
Okomentovat