pondělí 29. dubna 2019










Kokosový koláč s jablky

                                Lehounký koláč s jemnou chutí kokosu, která se úžasně snoubí s jablky, vyzkoušejte.


Ingredience:

Těsto:
200 g polohr. mouky
2 lžičky prášku do pečiva
50 g strouhaného kokosu
2 vejce
100 g cukru
vanilková esence
125 g másla
100 ml kokosového mléka z plechovky (po otevření rozmíchejte)
4 střední jablka

Poleva:
Půl hrnku cukru moučka
3 lžíce kokosového mléka z plechovky
Strouhaný kokos na posypání

Jablka si rozdělíme na poloviny, vykrájíme, oloupeme. Malým nožíkem z vypouklé strany vyrobíme krátké zářezy (nedokrojíme!!!) a naložíme do vody s citrónem, aby nám nehnědla.

Mouku s práškem prosejeme, vmícháme kokos.
V misce rozmixujeme máslo, přidáme cukr a postupně přidáváme vejce, vždy opět rozmixujeme, dokud se nám nevytvoří hladký krém.
Do máslového krému střídavě přidáváme sypkou směs, střídavě s kokosovým mlékem, vždy zamícháme – teď už jen metličkou.

Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem (v mém případě jsem použila silikonovou formu). Těsto navrstvíme rovnoměrně do formy, navrch poukládáme půlky jablek nařezanou stranou nahoru.
Pečeme asi 50 min. v troubě horký vzduch 160ºC.
Koláč vyjmeme, necháme vychladnout.



Mezitím si připravíme polevu. Metličkou spojíme kokosové mléko s cukrem, do vytvoření hladké polevy (bez hrudek).
Polevou pomalu (lépe po lžících) rovnoměrně přelijeme celý koláč a ihned posypeme strouhaným kokosem.


Žádné komentáře:

Okomentovat