pondělí 26. srpna 2019






Čokoládové Crinkles



Pro všechny „čokoholiky“ recept na sušenky, jež chutnají podobně jako brownies a přitom jsou dlouho čerstvé.
Ingredience:
110 g másla
225 g čokolády (od 75%)
2 velká vejce
23  hrnku  cukru
2 lžičky extraktu z vanilky
Špetka soli
1 celý a 23  hrnku hl.mouky
½ lžičky prášku do pečiva
Cukr moučka na obalení (cca ½ hrnku)

Postup:
V malm hrnci rozpustíme na sporáku máslo. Po rozpuštění sejmeme a ihned přidáme nalámanou čokoládu. Na 2 minuty odstavíme – nemícháme.  Po 2 minutách vymícháváme až do hladké čokoládové směsi. Občas promícháme do vychladnutí.

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků dáme se špetkou soli šlehat hustý sníh. Ke konci začneme vždy po lžičce přidávat cukr. Stále šleháme. Po cukru za stálého šlehání přidáváme i žloutky a vanilkový extrakt.  Nakonec opět postupně vmícháváme čokoládovou směs. Po prošlehání odstavíme.

Nakonec vmícháme směs prosáté mouky s práškem do pečiva. Nyní již ručně jemně promícháváme.
Celou směs vložíme do lednice (nejlépe přes noc). To je důležité, vychlazené těsto se jednak lépe formuje, ale hlavně na něm lépe ulpí cukr a tím nám krásně popraskají (a méně se rozlejí).

Další den vyjmeme, lžící nabíráme hromádky, které formujeme do kuliček a ihned obalujeme v cukru moučka. Klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme v troubě 165 st. C 12 minut. Sušenky nepřepečte.

Nechejte vychladnout.
Dobrou chuť.




1 komentář: