úterý 22. října 2019





Domácí bulky pro Low Carb dietu.


Jelikož jsem byla oslovena, zda bych zkusila nějaké pečivo pro tento druh stravování a já ráda experimentuji a každou novinku beru jako „challenge“, podělím se s Vámi o recept na LCHF bulky.


Ingredience (na 4-5 bulek):

3 velká vejce
200 g smetanového sýra (gervais original, cottage)
10 g sádla nebo přepuštěného másla
1 lžička soli
40 g psyllia (jitrocel vejčitý používaný v Indii, vláknina – k zakoupení v lékárně)
1 lžička kypřícího prášku bez lepku
Semínka lněná, slunečnicová, černuchy

Všechny suroviny rozmixujeme. Necháme 10 minut odpočinout, Poté mokrými rukama vytvarujeme bulky a ukládáme na pečící papír. Pečeme 30-40 minut na 175 st. C horký vzduch. Jakmile bulky vyrostou a získají hezkou zlatou barvu, po tomto čase troubu vypneme a bulky necháme zchladnout v zavřené troubě (jinak slehnou).

Doporučuje se podávat s máslem.

Dobrou chuť!




Žádné komentáře:

Okomentovat