Domácí bulky pro Low Carb dietu.
Jelikož jsem byla oslovena, zda bych
zkusila nějaké pečivo pro
tento druh stravování a já ráda experimentuji a každou novinku beru jako „challenge“, podělím se s Vámi o recept na LCHF bulky.
Ingredience (na 4-5 bulek):
3 velká vejce
200 g smetanového sýra (gervais original, cottage)
10 g sádla nebo přepuštěného másla
1 lžička soli
40 g psyllia (jitrocel vejčitý používaný v Indii, vláknina – k zakoupení
v lékárně)
1 lžička kypřícího prášku bez lepku
Semínka lněná, slunečnicová, černuchy
Všechny suroviny rozmixujeme. Necháme 10 minut odpočinout, Poté mokrými
rukama vytvarujeme bulky a ukládáme na pečící papír. Pečeme 30-40 minut na 175
st. C horký vzduch. Jakmile bulky vyrostou a získají hezkou zlatou barvu, po
tomto čase troubu vypneme a bulky necháme zchladnout v zavřené troubě
(jinak slehnou).
Doporučuje se podávat s máslem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat