Japonské
curry připravovala dcerka, pro kterou to bylo první jídlo po jejím příjezdu do
Japonska.
Asi, aby ten
přechod z naší stravy na to japonské sushi nebyl tak rychlý….
Rozhodně ho
vyzkoušejte, je moc dobré a hlavně i pro zatvrzelé odmítače cizích pokrmů
akceptovatelné……J))))
Ingredience na omáčku:
2 cibule
2 lžíce olivového oleje
2 cm čerstvého zázvoru
4 stroužky česneku
4 vrchovaté lžíce Jablečného pyré
Rajčatový protlak
2 lžíce worchesterové omáčky
2-3 lžičky kari koření
4 lžičky koření Garam Masala
500 ml hovězího vývaru
Jíška na zahuštění (hl.mouka a máslo)
2-3 mrkve
2-3 střední brambory
Kromě toho si připravíme 4 plátky masa (může být
libovolné, my použily krůtí)
Směs na obalení: hl. mouka, vejce, strouhanka (trojobal,
ale můžeme buď strouhanku dochutit sezamovými semínky, kukuřičnými lupínky,
kořením apod.).
Ledový salát
Jasmínová rýže.
Nejprve si připravíme omáčku. Na wook pánvi na
oleji smažíme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Po orestování přidáme
vývar, na větší kusy nakrájené brambory a mrkve. Dusíme. Jakmile začínají
brambory měknout přidáme protlak, jablečné pyré a všechno koření. Dosolíme dle chuti a zahustíme trochou jíšky.
V mezičase dušení si klasickým způsobem
připravíme řízky, čas smažení přizpůsobíme použitému druhu masa. Po odkapání
každý jednotlivý řízek nakrájíme na tenké proužky (toto jídlo se jí totiž
klasicky hůlkami).
Na talíř dáme proužky řízku, doplníme omáčkou,
jasmínovou rýží a na proužky nakrájeným ledovým salátem.
Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat