sobota 25. ledna 2020





     




Japonské curry připravovala dcerka, pro kterou to bylo první jídlo po jejím příjezdu do Japonska.
Asi, aby ten přechod z naší stravy na to japonské sushi nebyl tak rychlý….
Rozhodně ho vyzkoušejte, je moc dobré a hlavně i pro zatvrzelé odmítače cizích pokrmů akceptovatelné……J))))

Ingredience na omáčku:
2 cibule
2 lžíce olivového oleje
2 cm čerstvého zázvoru
4 stroužky česneku
4 vrchovaté lžíce Jablečného pyré
Rajčatový protlak
2 lžíce worchesterové omáčky
2-3 lžičky kari koření
4 lžičky koření Garam Masala
500 ml hovězího vývaru
Jíška na zahuštění (hl.mouka a máslo)
2-3 mrkve
2-3 střední brambory

Kromě toho si připravíme 4 plátky masa (může být libovolné, my použily krůtí)
Směs na obalení: hl. mouka, vejce, strouhanka (trojobal, ale můžeme buď strouhanku dochutit sezamovými semínky, kukuřičnými lupínky, kořením apod.).

Ledový salát
Jasmínová rýže.

Nejprve si připravíme omáčku. Na wook pánvi na oleji smažíme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Po orestování přidáme vývar, na větší kusy nakrájené brambory a mrkve. Dusíme. Jakmile začínají brambory měknout přidáme protlak, jablečné pyré a všechno koření.  Dosolíme dle chuti a zahustíme trochou jíšky.

V mezičase dušení si klasickým způsobem připravíme řízky, čas smažení přizpůsobíme použitému druhu masa. Po odkapání každý jednotlivý řízek nakrájíme na tenké proužky (toto jídlo se jí totiž klasicky hůlkami).

Na talíř dáme proužky řízku, doplníme omáčkou, jasmínovou rýží a na proužky nakrájeným ledovým salátem.

Dobrou chuť.



Žádné komentáře:

Okomentovat